Den Elektroniske Skolekoncert

For 4. og 5. klasser.

Hvad er det?

Den Elektroniske Skolekoncert er fem dages musikundervisning på iPads, som afsluttes med en koncert, hvor eleverne optræder med deres egen musik. Eleverne får en række kreative, musikteknologiske værktøjer og en skarp deadline: ”På fredag skal I på scenen og spille koncert for jeres familie og venner”. Siden 2014 har otte københavnske folkeskoleklasser deltaget i projektet, som kaster markante resultater af sig musikalsk, socialt og pædagogisk. Formatet er udviklet af Lars Juhl, udviklingskonsulent hos Rytmisk Center, og perspektiverne for undervisningsformen er både nationale og internationale.

Hvordan foregår undervisningen?

Forløbets ide er at gøre alle eleverne til skabende musikere gennem en helt ny tilgang til musikundervisning. Undervisningen foregår i klasselokalet, og hver elev får en tablet som instrument. Meget af arbejdet foregår med hovedtelefoner på og i små grupper, hvilket skaber en dejlig ro i klasselokalet og giver optimale muligheder for fordybelse og differentiering. Undervisere fra Rytmisk Center instruerer eleverne i tredive minutters moduler efter en progressiv plan, hvor eleverne arbejder hands-on med musikalsk struktur, rytme, klang, lydforståelse, improvisation og ikke mindst sammenspil. Forløbet opfylder en lang række af klassetrinnets konkrete læringsmål og har tværfaglige tråde til bl.a. engelsk og datalogi. Det afsluttes med en koncert for venner og familie om fredagen.

Hvorfor?

Den Elektroniske Skolekoncert inkluderer alle klassens elever. Gennem anvendelsen af simple apps kommer alle hurtigt i gang med at skabe deres egen musik i små grupper. Undertiden kan traditionelle instrumenter skabe en barriere mellem eleven og musikudfoldelsen, fordi det f.eks. tager lang tid blot at beherske en guitar helt basalt. Denne barriere nedbrydes under Den Elektroniske Skolekoncert, fordi de fleste elever meget hurtigt finder ud af at udfolde sig skabende gennem iPad’ens touch interface. Elevernes nysgerrighed og interesse vækkes omgående, og der kommer et arbejdsflow, som accelererer elevernes musikalske læring.

Download vores præsentationsmateriale: Den Elektroniske Skolekoncert

Kontakt mk@rytmiskcenter.dk for at booke et forløb.