Dansk Modular Meetup 3. februar

Program
13.00-14.00 Opstilling og tilslutning for deltagere med modularsynthesizer
14.00-16.00 ”Tour de Modular” – visning af deltagernes modularsynthesizer setups. Modularkassen byt/salg er åben!
16.00-17.00 DIY workshop med det danske brand HERZLICH LABS.
14.00-18.00 Modularkassen byt/salg er åben!

Gratis entré

LUNA, Rytmisk Center
Vesterbrogade 107, Kbh V.

Til Dansk Modular Meetup på Rytmisk Center mødes musikere, producere, elektroniske entusiaster, og andre med interesse for modularsynthesizer for at eksperimentere, lære, kigge og tage del i det sprudlende danske miljø for modularsynthesizere, faciliteret af foreningen Dansk Modular og Rytmisk Center. Der er opstilling kl. 13.00 og aktiviteter og visning af setups og moduler fra kl. 14.00-18.00.

Kl. 16.00-17.00 kommer Lars Bjørn fra det danske modularbrand Herzlich Labs og viser hvordan man kan komme i gang med DIY (Do It Yourself),  som er en integreret del af modularsynthesizer verdenen. Det er muligt at købe sine moduler som kits som man selv lodder sammen, og på så vis sparer en hel del penge, og samtidig kommer endnu et niveau dybere ned i forståelsen af sin musikmaskine. Men hvordan kommer man i gang med det? Hvad skal man bruge af værktøjer? Er det svært? Hvor køber man komponenter og kits og hvad skal man være ekstra opmærksom på? Lars Bjørn har lavet synth DIY i mange år, og har nu sit eget brand Herzlich Labs, som bl.a laver DIY kits rettet mod begyndere. https://www.herzlichlabs.com

Modularkassen byt/salg! Fra 14.00-18.00 er der muligt at sælge og bytte moduler. Dansk Modular stiller med en tom modularkasse som deltagerne kan fylde med moduler som kan afprøves, tjekkes og købes/byttes. Alle deltagere kan bruge Modularkassen til at sælge/bytte sine moduler.

En modularsynthesizer er et af de aller tidligste elektroniske musikinstrumenter. En modularsynth består af forskellige moduler som udfører forskellige funktioner i skabelsen af lyd. Modulerne kan kobles sammen på forskellige måder, og en modularsynthesizer er derfor en enormt fleksibel maskine, og et perfekt værktøj til at eksperimentére med lyd og musik.

De første modularsynthesizere så dagens lyd i midten af 1960’erne, og den samme teknologi ligger til grund for ”Eurorack”, et modularsynthesizerformat som blev opfundet i 1990’erne og som har været med til at gøre modularsynthesizeren tilgængelig igen. I dag er der utroligt mange små brands som laver specialiserede og nytænkende moduler, som bygger videre på idéerne fra de gamle maskiner. ”

“Dansk Modular” er en forening af danske modulær-synthesizer entusiaster som startede i 2016.

Dansk Modular arbejder for at bringe elektronisk musik med modulære synthesizere i hænderne på flere danske musikere og ud på flere danske scener.

Dansk Modular har, i samarbejde med organisationer som f.eks. Strøm Festival, Ether festival og NIME festivalen (“New Interfaces for Musical Expression”) arrangeret mange workshops, live-streams og koncerter - f.eks. på Absalon, H-15, Råhuset, Louisiana og, ikke mindst, Rytmisk Center!