Modular Meetup 7. september

Dansk Modular Meetup
Lørdag den 7. september

Gratis entré

Rytmisk Center i LUNA
Vesterbrogade 107, Kbh V.

 

Til Dansk Modular Meetup på Rytmisk Center mødes musikere, producere, elektroniske entusiaster og andre med interesse for modularsynthesizer for at eksperimentere, lære, kigge og tage del i det sprudlende danske miljø for modularsynthesizere, faciliteret af foreningen Dansk Modular og Rytmisk Center.

Der er opstilling kl. 13.00 og aktiviteter og visning af setups og moduler fra kl. 14.00-18.00.

Denne gang er temaet "Improvisation på Modular" med oplæg af Morten Wagner fra Dansk Modular. I foråret, som en del af Nils Frahm-residensen på VEGA, optrådte tre medlemmer af Dansk Modular - a773, Jens Paldam & Morten Wagner - på modulære synthesizere i Lille Vega. Ved hjælp af en metode inspireret af Enos “Oblique Strategies” og Rileys “In C” spillede de tre modularister to improviserede sæt, guidet af få CV-kabler og tilfældigt udvalgte, men omhyggeligt forberedte, inspirationskort. Hør mere om denne tilgang ved dette meetup på Rytmisk Center.

Modularkassen byt/salg! Fra 14.00-18.00 er der muligt at sælge og bytte moduler. Dansk Modular stiller med en tom modularkasse som deltagerne kan fylde med moduler som kan afprøves, tjekkes og købes/byttes. Alle deltagere kan bruge Modularkassen til at sælge/bytte sine moduler.

Rytmisk Center har også undervisning i Modularsynthesizer! Anders Dixen (Unkwon, A.dixen, Av Av Av) underviser i modularsynthesizer på et hold som bl.a fokuserer på alternativ brug af almindelige moduler, komposition, liveperformance og jam på modularsynthesizer. Se hold nr. 209350 på rytmiskcenter.dk.

 

Info og Historie
En modularsynthesizer er et af de aller tidligste elektroniske musikinstrumenter. En modularsynth består af forskellige moduler som udfører forskellige funktioner i skabelsen af lyd. Modulerne kan kobles sammen på forskellige måder, og en modularsynthesizer er derfor en enormt fleksibel maskine, og et perfekt værktøj til at eksperimentére med lyd og musik.

De første modularsynthesizere så dagens lyd i midten af 1960’erne, og den samme teknologi ligger til grund for ”Eurorack”, et modularsynthesizerformat som blev opfundet i 1990’erne og som har været med til at gøre modularsynthesizeren tilgængelig igen. I dag er der utroligt mange små brands som laver specialiserede og nytænkende moduler, som bygger videre på idéerne fra de gamle maskiner. ”

“Dansk Modular” er en forening af danske modulær-synthesizer entusiaster som startede i 2016. Dansk Modular arbejder for at bringe elektronisk musik med modulære synthesizere i hænderne på flere danske musikere og ud på flere danske scener. Dansk Modular har, i samarbejde med organisationer som f.eks. Strøm Festival, Ether festival og NIME festivalen (“New Interfaces for Musical Expression”) arrangeret mange workshops, live-streams og koncerter - f.eks. på Absalon, H-15, Råhuset, Louisiana og, ikke mindst, Rytmisk Center!