F.A.Q Lydstudielinjen

Er det helt sikkert, at jeg kan komme videre på en uddannelse, når jeg har gået på Lydstudielinjen?
Alle uddannelser inden for lydteknik har deres egne optagelsesprøver med høje optagelseskrav. Vi efterstræber at gennemgå alle tekniske og teoretiske færdigheder, der skal til, men det giver ikke direkte adgang til videreuddannelse.

Hvilken erfaring får jeg?
Allerede fra første uge sidder du som lydtekniker bag pulten. Næsten hver uge gæster forskellige bands studiet til indspilning, med alt hvad en musikproduktion indebærer. Samtidig får du erfaring med analogt udstyr og mikrofoner, som kun få har råd til.

Kan jeg tage mit eget band med i studiet?
Man lærer virkelig meget ved at sidde i studiet på egen hånd. Vi anbefaler, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med dine egne sessions og at du begynder at planlægge det fra 1. dag på kurset. Du kan tage dit eget band med, eller lave sessions med de andre kursister på de Intensive Musikkurser. Der er 210 gratis studie timer til deling med de andre studerende.

Må jeg tjene penge i Rytmisk Centers lydstudier?
Nej! Der må kun være aktivitet i studiet med det formål at opgradere kursistens kompetencer.

Kommer jeg til at lære noget om Mastering?
På kurset gennemgår vi alle aspekter af mastering lige fra EQ, kompression, limitering og M-S, til medier og formater, ISRC koder, digital levering og meget mere. Vi inviterer en af de mest anerkendte seniorer i branchen til at fortælle om alle sine erfaringer.

Hvad med live-lyd?
Du får et grundlæggende endagskursus i live-lyd og opsætning. Hvis du ønsker det, vil vi prøve at få dig med på et live-job.

Hvad kan jeg bruge kurset til, og kan jeg få job som lydtekniker bag efter?
Der er stor konkurrence i lydbranchen, og det er svært at få en fod indenfor. Flere af vores tidligere studerende er dog gået direkte videre som lydteknikere i studie som producere og livelydtekniker, og mange er kommet ind på en kreativ uddannelse inden for lyd. Der er også en del musikere, der har brugt kurset til at komme videre med deres eget projekt. At få en karriere i musikbranchen handler i den grad om kompetencer, netværk og at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Hvor svær er den vejledende optagelsesprøve?
Hovedformålet med den vejledende optagelsesprøve er at danne et hold, hvor kursisterne kan få det optimale ud af undervisningen.

Til start får du en skriftlig prøve, hvor du skal svare på en række spørgsmål, der afdækker din grundviden om lyd, mikrofoner, EQ, Compressor m.m.

Herefter er der en 10 minutters mixprøve ved pulten i studie A på analog mixerpult. Vi forventer ikke at du kender pulten i forvejen. Det vigtigste er, hvordan du griber en teknisk udfordring an, og hvordan du bruger ørene.

Som afslutning på prøven er der en samtale med underviserne. Her vil vi gerne vide mere om din motivation for at søge ind på kurset samt dit ambitionsniveau.

Hvordan er det faglige niveau på kurset?
Vi tilstræber et højt fagligt niveau, og forventer at kursisterne har noget erfaring med lydteknik og musikproduktion.

Får jeg et afgangsbevis?
Ja, du får et afgangsbevis, hvis du har gennemført kurset med minimum 80 % fremmøde. Afgangsbeviset er godt at have, hvis du søger ind på en lydteknikeruddannelse.

Lydstudielinjen

Få intensiv undervisning i musikproduktion på et højt fagligt niveau.

Er du vild med at producere og skrive musik – både din egen og andres? Drømmer du om at kunne stå for det hele i processen, både hvad angår komposition, indspilning, mix og mastering? Hvordan miker jeg de forskellige instrumenter op på den helt rigtige måde, og hvilket outboard gear bruges til hvad i forskellige genre og situationer?

OBS! Det faglige niveau på Lydstudielinien er højt, så er du begynder eller let øvet, og stadig ønsker en kursuspakke, skal du tjekke Lydstudiekurset ud.

Det lærer du alt sammen på Lydstudielinjen.

På dette kursus vil du sidde bag ved vores helt nye 36 kanalers inline Audient ASP 8024 Heritage Edition coustom designet til Rytmisk Centers studio A.

Derudover har du også mulighed for at arbejde med Neve, API, SSL pre-amps og vores Lyrec analog 2” 24 spors båndoptager fra 1976 total restaureret i 2015.

Overvejer du musikproduktion uddannelsen (Rytmisk Musikkonservatorium) eller bare få mere gang i karrieren som tekniker og producer – Så søg ind på Lydstudielinjen.

Kurset er for lydteknikere/producere der allerede har en del erfaring inden for Rock, Folk, Indie, Jazz eller Metal og gerne vil gøre karriere i branchen. Du får intensiv undervisning i indspilning, mix, mastering med professionelle fagfolk fra Medley studierne, The Village, og DR.

Det får du!

21 studie sessions med underviser. I alt 4 produktioner plus mix og mastering opgaver. Her får du erfaring med et stort udvalg af mikrofoner og optage teknikker, alle de klassiske mix og mastering tricks samt effektive produktions tekniker.

Kursisterne får tilsammen 210 gratis timer i studiet, uden underviser, hvor man kan tage sit eget band i studiet.

Derudover:

– Foredrag om mastering ved gæsteunderviser
– Vejledning i til optagelsesprøven på Rytmisk Musikkonservatoriums Musikproduktion uddannelse

Fag og skema
Kurset varer 14 uger. Sidste uge af kurset er sat af til erstatningsundervisning og evaluering.

Studieindspilning og mix: Mandag kl. 9-14.30 og tirsdag kl. 11.00-16.30.

“Den skabende musiker” – 2 lektioner pr. uge.
Tirsdag kl. 9-10.50

I alt 14 lektioner pr. uge.

Herudover frivillig workshop tid i studiet uden underviser mandag kl. 14.30-22 og tirsdag kl. 16.30-22.00 og onsdag kl. 15.00-22.00.
(Følgende tirsdage er lydstudiet booket til anden undervisning kl. 17-22: 4/9 + 11/9)

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Forudsætninger
Du skal medbringe din egen laptop med relevant musiksoftware. Du har selv ansvaret for at dit musikprogram fungerer, da vi fra starten af kurset fokuserer på indhold.

Tilvalgskurser (tilkøb)

Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

F.A.Q Lydstudielinjen
Tekniske specifikationer – Lydstudielinjen

Underviserne

Gennemgående underviser: David Elberling og Troels Bech

Gæsteunderviser: Jørgen Knub.

Den vejledende optagelsesprøve

Formålet med optagelsesprøven er at sammensætte homogene og funktionsduelige hold på højt niveau. Prøven varer tilsammen ca. 30 minutter og består af en skriftlig prøve, en praktisk opgave og en kort samtale.

Du skal udfylde et spørgeskema med teoretiske spørgsmål relateret til lydteknik og akustik. Derefter skal du lave en kort mixprøve i Studie A. og tilsidst en samtale.

Vi sammensætter holdet, når alle prøver er afholdt. Du får tilsendt en mail med prøvedato og tid, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.

Der er plads til 4 kursister på holdet.

Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold. I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

De vejledende optagelsesprøver vedr. efterår 2018 ligger torsdag d. 16. august kl. 13-15.

Pris

Kurset koster: 17.049 / SAP 15.358

Prisen er eksklusiv evt. ekstrafag. Du kan tilkøbe ekstrafag ved tilmelding – se mulighederne under Ekstrafag (tilkøb) ovenfor.

Kurset betales 14 dage før sæsonstart. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursusperioder

Efterår 2018

Kursusperiode: 3. september – 14. december.

Forår 2019

Kursusperiode: 18. februar – 7. juni.
Ansøgningsfrist: 8. januar 2019
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 4 (2019)

Musikundervisningen foregår i København.

Sådan tilmelder du dig

-Klik på det ønskede kursus ovenfor
-Udfyld og godkend den elektroniske tilmeldingsblanket
-Betal depositum
-Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage.

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.