F.A.Q Lydstudielinjen

Er det helt sikkert, at jeg kan komme videre på en uddannelse, når jeg har gået på Lydstudielinjen?
Alle uddannelser inden for lydteknik har deres egne optagelsesprøver med høje optagelseskrav. Vi efterstræber at gennemgå alle tekniske og teoretiske færdigheder, der skal til, men det giver ikke direkte adgang til videreuddannelse.

Hvilken erfaring får jeg?
Allerede fra første uge sidder du som lydtekniker bag pulten. Næsten hver uge gæster forskellige bands studiet til indspilning, med alt hvad en musikproduktion indebærer. Samtidig får du erfaring med analogt udstyr og mikrofoner, som kun få har råd til.

Hvad med Pro Tools?
Du får gennemgående Pro Tools-undervisning fra A til Z.
Du har din egen lap top med hvor du, under vejledning af en specialist, løser opgaver i Pro Tools.

Hvad med andre former for software?
Vi har valgt at begrænse softwareundervisning til Pro Tools, da det er standard i de fleste professionelle lydstudier. Men du er velkommen til at sætte din egen laptop til systemet og arbejde i dit eget program.

Kan jeg få rabat ved køb af Pro Tools software?
I skrivende stund gælder kurset som dokumentation for studierabat på AVID hardware og Software produkter. Spørg din nærmeste musikforhandler.

Kan jeg tage mit eget band med i studiet?
Man lærer virkelig meget ved at sidde i studiet på egen hånd. Vi anbefaler, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med dine egne sessions og at du begynder at planlægge det fra 1. dag på kurset. Du kan tage dit eget band med, eller lave sessions med de andre kursister på de Intensive Musikkurser. Der er 210 gratis studie timer til deling med de andre studerende.

Må jeg tjene penge i Rytmisk Centers lydstudier?
Nej! Der må kun være aktivitet i studiet med det formål at opgradere kursistens kompetencer.

Kommer jeg til at lære noget om Mastering?
På kurset gennemgår vi alle aspekter af mastering lige fra EQ, kompression, limitering og M-S, til medier og formater, ISRC koder, digital levering og meget mere. Vi inviterer en af de mest anerkendte seniorer i branchen til at fortælle om alle sine erfaringer.

Hvad med live-lyd?
Du får et grundlæggende endagskursus i live-lyd og opsætning. Hvis du ønsker det, vil vi prøve at få dig med på et live-job.

Hvad kan jeg bruge kurset til, og kan jeg få job som lydtekniker bag efter?
Der er stor konkurrence i lydbranchen, og det er svært at få en fod indenfor. Flere af vores tidligere studerende er dog gået direkte videre som lydteknikere i studie som producere og livelydtekniker, og mange er kommet ind på en kreativ uddannelse inden for lyd. Der er også en del musikere, der har brugt kurset til at komme videre med deres eget projekt. At få en karriere i musikbranchen handler i den grad om kompetencer, netværk og at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Hvor svær er den vejledende optagelsesprøve?
Hovedformålet med den vejledende optagelsesprøve er at danne et hold, hvor kursisterne kan få det optimale ud af undervisningen.

Til start får du en skriftlig prøve, hvor du skal svare på en række spørgsmål, der afdækker din grundviden om lyd, mikrofoner, EQ, Compressor m.m.

Herefter er der en 10 minutters mixprøve ved pulten i studie A på analog mixerpult. Vi forventer ikke at du kender pulten i forvejen. Det vigtigste er, hvordan du griber en teknisk udfordring an, og hvordan du bruger ørene.

Som afslutning på prøven er der en samtale med underviserne. Her vil vi gerne vide mere om din motivation for at søge ind på kurset samt dit ambitionsniveau.

Hvordan er det faglige niveau på kurset?
Vi tilstræber et højt fagligt niveau, og forventer at kursisterne har noget erfaring med lydteknik og musikproduktion.

Får jeg et afgangsbevis?
Ja, du får et afgangsbevis, hvis du har gennemført kurset med minimum 80 % fremmøde. Afgangsbeviset er godt at have, hvis du søger ind på en lydteknikeruddannelse.

Lydstudielinjen

Få intensiv undervisning i musikproduktion på et højt fagligt niveau.

Overvejer du musikproduktion uddannelsen (Rytmisk Musikkonservatorium), Tonemester-uddannelsen (DKDM og Filmskolen), en uddannelse som lyddesigner (Statens Scenekunstskole), eller bare få mere gang i karrieren som tekniker og producer. Så søg ind på Lydstudielinien.

Kurset er for lydteknikere/producere der allerede har en del erfaring inden for Rock, Folk, Indie, Jazz eller Metal og gerne vil gøre karriere i branchen. Du får intensiv undervisning i indspilning, mix, mastering og Pro-Tools, med professionelle fagfolk fra Medley studierne, The Village, og DR.

Det får du!

21 studie sessions med underviser. i alt 4 produktioner plus mix og mastering opgaver. Her får du erfaring med et stort udvalg af mikrofoner og optage teknikker, alle de klassiske mix og mastering tricks samt effektive produktions tekniker.

Kursisterne får tilsammen 210 gratis timer i studiet, uden underviser, hvor man kan tage sit eget band i studiet.

Derudover

Fag

Kurset varer 14 uger med 15 lektioner pr. uge.

-Studieindspilning og mix: 12 lektioner pr. uge.
-Pro Tools:  3 lektioner pr. uge.

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Skema

Studieindspilning og mix: Mandag og tirsdag kl. 9.00-14.30.
ProTools: Onsdag kl. 9.00-11.45.

Herudover frivillig workshoptid i studiet uden underviser mandag og tirsdag kl. 14.30-22.00 og onsdag kl. 12.00-22.00.

Forudsætninger
For at få det optimale ud af undervisningen skal du medbringe din egen Mac laptop med nyeste version af Pro Tools. Du har selv ansvaret for at dit musikprogram fungerer, da vi fra starten af kurset fokuserer på indhold. I skrivende stund kan Pro-tools lejes hos AVID for $29,99 md. Se http://www.avid.com/pro-tools/how-to-buy.

Medbringer du PC laptop skal den opfylde disse krav:

Intel® PC with Windows 7 64-bit (Home Premium, Professional and Ultimate Editions),
Windows 8/8.1 64-bit (Standard and Pro Editions) or Windows 10 64-bit (Enterprise, Pro, or Home Editions)
Minimum Intel® Core i5 processor
8GB RAM (16GB or more recommended)
USB-port for iLok authorization (iLok 2 or iLok 3 required)
USB-port or FireWire-port for ASIO-supported audio device
Supports 64-bit AAX plug-ins in Pro Tools
Thunderbolt 2 OR USB-C port

Stævneuge

Omkring midten af kurset afholdes der stævneuge for alle kursister på De Intensive. Stævneugen ligger på alle 5 hverdage i tidsrummet 9-14.30 og afsluttes med en koncert fredag aften. Alle kursister bliver fordelt på tværs af de forskellige linjer på 4-5 hold.

Tilvalgskurser (tilkøb)

Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

F.A.Q Lydstudielinjen
Tekniske specifikationer – Lydstudielinjen

Underviserne

Gennemgående undervisere: David Elberling og Troels Bech

Gæsteunderviser: Jørgen Knub.

Den vejledende optagelsesprøve

Formålet med optagelsesprøven er at sammensætte homogene og funktionsduelige hold på højt niveau. Prøven varer tilsammen ca. 30 minutter og består af en skriftlig prøve, en praktisk opgave og en kort samtale.

Du skal udfylde et spørgeskema med teoretiske spøgsmål relateret til lydteknik og akustik. Derefter skal du lave en kort mixprøve i Studie A. og tilsidst en samtale.

Vi sammensætter holdet, når alle prøver er afholdt. Du får tilsendt en mail med prøvedato og tid, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.

Der er plads til 4 kursister på holdet.

Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold.
I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

Pris

Kurset koster: 19.152 / SAP 17.201

Prisen er eksklusiv evt. ekstrafag. Du kan tilkøbe ekstrafag ved tilmelding – se mulighederne under Ekstrafag (tilkøb) ovenfor.

Kurset betales 14 dage før sæsonstart. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursusperioder

Forår 2018

Kursusperiode: 19. februar – 8. juni.
Ansøgningsfrist: 8. januar 2018.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 4 (2018)

Musikundervisningen foregår i København.

Sådan tilmelder du dig

-Klik på det ønskede kursus ovenfor
-Udfyld og godkend den elektroniske tilmeldingsblanket
-Betal depositum
-Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage.

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.