F.A.Q Lydstudielinjen

Er det helt sikkert, at jeg kan komme videre på en uddannelse, når jeg har gået på Lydstudielinjen?
Alle uddannelser inden for lydteknik har deres egne optagelsesprøver med høje optagelseskrav. Vi efterstræber at gennemgå alle tekniske og teoretiske færdigheder, der skal til, men det giver ikke direkte adgang til videreuddannelse.

Hvilken erfaring får jeg?
Allerede fra første uge sidder du som lydtekniker bag pulten. Næsten hver uge gæster forskellige bands studiet til indspilning, med alt hvad en musikproduktion indebærer. Samtidig får du erfaring med analogt udstyr og mikrofoner, som kun få har råd til.

Kan jeg tage mit eget band med i studiet?
Man lærer virkelig meget ved at sidde i studiet på egen hånd. Vi anbefaler, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med dine egne sessions og at du begynder at planlægge det fra 1. dag på kurset. Du kan tage dit eget band med, eller lave sessions med de andre kursister på de Intensive Musikkurser. Der er 210 gratis studie timer til deling med de andre studerende.

Må jeg tjene penge i Rytmisk Centers lydstudier?
Nej! Der må kun være aktivitet i studiet med det formål at opgradere kursistens kompetencer.

Kommer jeg til at lære noget om Mastering?
På kurset gennemgår vi alle aspekter af mastering lige fra EQ, kompression, limitering og M-S, til medier og formater, ISRC koder, digital levering og meget mere. Vi inviterer en af de mest anerkendte seniorer i branchen til at fortælle om alle sine erfaringer.

Hvad kan jeg bruge kurset til, og kan jeg få job som lydtekniker bag efter?
Der er stor konkurrence i lydbranchen, og det er svært at få en fod indenfor. Flere af vores tidligere studerende er dog gået direkte videre som lydteknikere i studie som producere og livelydtekniker, og mange er kommet ind på en kreativ uddannelse inden for lyd. Der er også en del musikere, der har brugt kurset til at komme videre med deres eget projekt. At få en karriere i musikbranchen handler i den grad om kompetencer, netværk og at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Hvor svær er den vejledende optagelsesprøve?
Hovedformålet med den vejledende optagelsesprøve er at danne et hold, hvor kursisterne kan få det optimale ud af undervisningen.

Til start får du en skriftlig prøve, hvor du skal svare på en række spørgsmål, der afdækker din grundviden om lyd, mikrofoner, EQ, Compressor m.m.

Herefter er der en 10 minutters mixprøve ved pulten i studie A på analog mixerpult. Vi forventer ikke at du kender pulten i forvejen. Det vigtigste er, hvordan du griber en teknisk udfordring an, og hvordan du bruger ørene.

Som afslutning på prøven er der en samtale med underviserne. Her vil vi gerne vide mere om din motivation for at søge ind på kurset samt dit ambitionsniveau.

Hvordan er det faglige niveau på kurset?
Vi tilstræber et højt fagligt niveau, og forventer at kursisterne har noget erfaring med lydteknik og musikproduktion.

Får jeg et afgangsbevis?
Ja, du får et afgangsbevis, hvis du har gennemført kurset med minimum 80 % fremmøde. Afgangsbeviset er godt at have, hvis du søger ind på en lydteknikeruddannelse.