Gæsteundervisere på Musik til Filmlinjen

 

Símun Mohr (2 undervisningsgange).
Símun er en erfaren musiker, producer, og sounddesigner. Han arbejder til dagligt på Supersonic, som er et lydproduktionsseskab i København som særligt arbejder med reklame- og filmmusik.
Símun tilfører kurset forskellige tekniske virkemidler indenfor scoring – bl.a. Beatmapping.
Símun spiller i projekterne, Shyshyshy, Freckless, Kites and Komets og Broken Twin.

Flemming Bo (2 undervisningsgange).
Flemming Bo er en erfaren filmmand, som lever af at udvikle og producere video til nettet, igennem sit firma, Flemming Bo Media. Flemming Bo har stor erfaring med at skabe musikvideoer, og tilfører kurset et visuelt fokus.
I ugen hvor Flemming Bo underviser skabes der noget visuelt ud fra eksisterende lyd, hvilket er en ny dimension ift resten af kurset, hvor der skabes lyd ud fra billede.
Flemming Bo har lavet musikvideoer for bl.a. Hymns From Nineveh, Kites And Komets og mange flere.
Denne uges undervisning kræver et filmredigeringsprogram; Imovie, final cut eller lignende.

Kevin Bavnhøj (2 undervisningsgange).
Kevin arbejder til dagligt som lyddesigner på et af nordens største lydproduktionsselskaber: Mainstream. Han har arbejdet på serier som Dicte, og mange spillefilm.
Under kurset besøger vi Kevin på Mainstream, og får en rundvisning på stedet. Kevin demonstrerer hvordan han arbejder med lyd til dagligt.
Den sidste undervisningsgang giver Kevin feedback på de filmscores de studerende har lavet til deres afgangsprojekt.

Vend tilbage til hovedbeskrivelsen og tilmelding

Musik til Filmlinjen

Få intensiv undervisning i musikalsk komposition i sammenhæng med det visuelle.

Hvilke værktøjer har man til rådighed som komponist?
Hvordan forholder man sig til inspiration og den skabende proces?
Hvordan kan musik og billede smelte sammen ?

Disse spørgsmål bliver lagt under luppen på Musik til Filmlinjen.

Fælleskab
Et af nøgleordene i kurset er; fælleskab – spejling i andre der laver det samme som dig. Som komponist sidder man ofte utrolig mange timer selv foran computeren, eller med sit instrument. Musik til Filmlinjen tilbyder en mulighed for at møde andre, der sidder i samme situation, få sparring og blive udfordret på nye måder at gå til det at skabe musik.

Musik til Filmlinjen tager udgangspunkt i de virkemidler man som komponist og sangskriver har til rådighed, og der lægges særligt vægt på grundstenene indenfor komposition – melodi og tema-skrivning. Her berører vi også rytmik, og løbende rytmisk træning som kan overføres til de kompositioner vi arbejder med, akkorder/harmonisering og den effekt de kan have i en komposition, form mm.
Vi vender et kunstnerisk og abstrakt emne som inspiration, og arbejder med værktøjer til at udvinde inspirationen mest effektivt i den skabende proces, på alle tider af døgnet.

Film aspektet
Hvordan fungerer den skabende proces, når man ikke komponerer til sig selv, men i stedet får den kunstneriske ramme og stemning dikteret af et billede, eller en instruktør som har en vision for sin film?
Når de kompositoriske virkemidler er blevet introduceret, vil vi komponere musik til billeder og filmsekvenser, sammenligne vores forskellige bud og snakke om styrker og forcer og filmiske greb. Her vil vi også se flere interviews af kendte filmkomponister (Hans Zimmer m.fl.) der deler deres erfaring.

Afslutningsprojekt
Afslutningsprojektet består i at komponere musik/en score til en kortfilm i får udleveret uden musik. Her er udfordringen at tilføre den rette mængde musik, de rette steder i den 12 minutter lange film, vurdere hvor der skal være pauser, og skabe genkendelige temaer til filmen. Kurset sigter fra starten af hen imod denne opgave, da alle de værktøjer og virkemidler vi gennemgår og komponerer ud fra igennem kurset, kan bruges i dette projekt.

Der gives feedback på afslutningsprojektet af en udefrakommende film-tonemester som til dagligt arbejder med lyd til spillefilm.

Funding
Hvordan finder man midlerne til at realisere sine projekter, – indspilning af en CD, arbejdslegat til at komponere musik m.m?
Der findes heldigvis mange muligheder for at få støtte til de projekter man drømmer om – det kræver bare at man bruger lidt tid på at lære at skrive en god ansøgning, og at vide hvor man skal søge.
Dette er et punkt som lægger højt på listen for mange komponister og sangskrivere, og derfor går vi også i dybden med dette område, for at belyse de økonomiske muligheder man har til rådighed for at realisere sine projekter. I kommer til at skrive en ansøgning til et projekt, lave et forventet budget mm. Det må gerne være jeres egen udgivelse eller lignende.

Vi vil også berøre mere generelt kundskab om musikbranchens opbygning, pladeselskaber, publishing, foreninger som man som komponist har gavn af at være medlem af mm. som alt sammen kan være en hjælp til at forstå den verden man færdes i bedre.

Besøg ved Nordens største lydproduktionsselskab
I undervisningen vil der også indgå en rundvisning hos lydproduktionsselskabet, Mainstream, som arbejder med komposition og produktion af lyd til store filmproduktioner i norden. Her vil gæstelærer Kevin Bavnhøj, der har arbejdet på diverse serier og film give et indblik i hans arbejde med lyd til film.

Afslutningskoncert
De Intensive slutter samlet af med en afslutningskoncert, hvor hver linje præsenterer og optræder med musik der er skabt på kurset. Her skal du og dine medstuderende også optræde med et eller flere numre efter eget valg.

Undervisningen har en en praktisk tilgang til det kompositoriske, og ved hver undervisningsgang gives der et dogme/benspænd som berører det tema vi fokuserer på. Du kan derfor forvente at få komponeret en masse ny musik på linjen, på nye måder end du måske er vant til. Vi fokuserer meget på processen, og en fælles sparring i undervisningen, og der vil være plads til refleksion over de kunstneriske mål i hver især har. Du skal være parat til at give og få konstruktiv kritik på den musik I komponerer, og du vil også skulle komponere sammen med dine medstuderende i co-writing.

Undervisningen foregår i en afslappende tone med regulær undervisning fra læreren, komposition ud fra dogmer, sparring/kritik og samarbejde med dine medstuderende. For at give en dybere forståelse af de emner vi gennemgår, vil der løbende indgå litteratur til timerne.

Vi vil også lytte til en masse musik i undervisningen, og vi skiftes til at medbringe et stykke musik af en artist/sangskriver vi bliver inspireret af, som vi starter undervisningen ud med at høre.

Kursets hovedunderviser er Mikael Lavdal Kærsgaard, som er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorie i Komposition, og Music Management. Mikael har over 15 års erfaring som sangskriver og komponist, og har bl.a. komponeret musik til reklamefilm, arbejdet som music supervisor på flere spillefilm, og selv udgivet musik i diverse bands.

Der vil også optræde en række gæsteundervisere som vil supplere undervisningen med specifik ekspertise.

Kom et skridt nærmere musikkonservatoriet, DIEM i Aarhus og Sonic College i Haderslev og få indsigt i de områder af musik- og filmbranchen som en komponist skal kunne jonglere imellem.
Du får mulighed for at udvikle dit kunstneriske og håndværksmæssige talent som komponist, du kommer konkret til at reflektere over, og erfare, musikkens rolle i samspil med det visuelle, samtidigt får du en forståelse af branchen, og rum til at overveje dine karrieremuligheder.

Du er
Musik til Filmlinjen er for dig som er øvet / let øvet sangskriver/komponist, og som gerne vil udforske området yderligere, og måske gøre en mere seriøs karriere ud af det. Du er vant til at udtrykke dig igennem musik og har en kunstnerisk præference, men ønsker at udfordre dig selv som komponist.
Du har en interesse for filmmediet, og den rolle som lyd spiller her. Du ønsker at vide mere om faldgruber og fordele i den branche du færdes i, og hvilke fremadrettede muligheder der står åbne.
Du ønsker at møde andre ligesindede, dele dine egne erfaringer, og blive inspireret. Samtidig ønsker du at få de basale kompositoriske værktøjer opfrisket.

Vi forventer, at du komponerer en masse ny musik på kurset, og at du fra første dag er frisk på at springe ud i de konkrete dogmer og opgaver der bliver stillet i undervisningen. Det er vigtigt, at du er indstillet på at give og modtage konstruktiv kritik.

Bemærk,
Bemærk, at du skal medbringe din egen laptop med relevant musiksoftware (Logic, Ableton, Protools) samt hovedtelefoner.

Du har selv ansvaret for at dit musikprogram fungerer, da vi fra starten af kurset fokuserer på indhold.

Fag og skema
Kurset varer 14 uger. Sidste uge af kurset er sat af til erstatningsundervisning og evaluering.

Filmkomposition – 8 lektioner pr. uge
Undervisningen ligger tirsdag kl. 11-14.40 og torsdag kl. 9-12.40.

Produktion og indspilningsteknik – 4 lektioner pr. uge
Undervisningen er endnu ikke skemalagt.

“Den skabende musiker” – 2 lektioner pr. uge.
Tirsdag kl. 9-10.50

I alt 14 lektioner pr. uge.

OOBS!
I forhold til undervisning i faget “Produktion og indspilningsteknik” skal du medbringe din egen laptop med et musikprogram installeret (f.eks Logic, Cubase, Ableton Live, eller Protools? Undervisningen i dette fag tilbydes på flere niveauer fra begynder til øvet.

Alle dage kan du arbejde videre med din musik på skolen uden underviser.
Du kan desuden låne skolens øvelokaler udenfor undervisningstiden.

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Tilvalgskurser (tilkøb)
Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

Undervisere

Gennemgående underviser:  Mikael Lavdal Kærsgaard

Gæsteundervisere

Optagelsessamtale
Vi indbyder dig til en samtale for at høre mere om dine tanker, ambitioner, metode, mv. Derudover vil vi gerne høre 2 stykker musik, du har skrevet/produceret. Vi skal have et klart billede af dit niveau og din musikgenre.

Du får tilsendt en mail med dato og tid for samtale, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.

Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold. I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

De vejledende optagelsessamtaler vedr. efterår 2018 ligger torsdag d. 16. august kl. 10-12.

Pris

Kurset koster: 17.049 / SAP 15.358

Prisen er eksklusiv evt. ekstrafag. Du kan tilkøbe ekstrafag ved tilmelding – se mulighederne under Ekstrafag (tilkøb) ovenfor.

Kurset betales 14 dage før sæsonstart. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursusperioder

Efterår 2018

Kursusperiode: 3. september – 14. december.
Ansøgningsfrist: 1. august 2018.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 33 (2018)

Sådan tilmelder du dig

•    Klik på det ønskede kursus ovenfor
•    Betal depositum
•    Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.