eQ Fridays #4 med Julie Østengaard

01. oktober 2021 kl. 15:30


eQ Fridays er et månedligt meet-up omkring musikproduktion, præsenteret af  Rytmisk Center, DJBFA og Beats By Girlz Denmark.

Månedens oplæg: Julie Østengaard om modular musik og lydkunst.
Julie Østengaard har mange tilgange til elektronisk musik. Til dette oplæg vil hun tage udgangspunkt i nogle af sine konkrete værker, som vi vil få at se og høre i uddrag. Disse kan f.eks. være lydinstallationer skabt af reallyde eller i interaktion med publikum, eller det kan være koncerter med højttalere hele vejen rundt om tilhørerne.

På den måde vil hun også komme ind på sin brug af synth moduler og hvordan hun manipulerer lyd med dem. Julie vil helt konkret demonstrere hvordan hun bygger en kæde af moduler med lyde og filtre og skaber musik med modulerne – og der vil endda være lejlighed til selv at pille ved knapperne.

Hvad er modular musik?
En synthesizer – f.eks. et Nord Lead eller en Juno – har forskellige funktioner: lydens udspring (oscillator), forskellige måder at forme den på, filtre, oktaver, vibrato m.m. Alle disse ting kan man få i separate moduler og så selv sætte dem sammen som man ønsker og dermed skabe sin egen unikke lyd. Lidt ligesom en kæde af guitarpedaler.

Se en video hvor Julie optræder med sine moduler her

Julie Østengaard er lydkunstner og elektronisk komponist, uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium. Hun arbejder med lyd som skulpturelt og rumligt fænomen, der forenes med det instrumentelle. Via performative interventioner, udforsker Julie hvordan elektronisk lyd kan få krop og gestikulation og det nærværende møde mellem værk, publikum og kunstner kan opstå. Julie Østengaard undersøger med hjælp fra teknologien og sine elektroniske musikinstrumenter, nye måder at optræde med elektronisk lyd på. Udover hendes solo projekter, arbejder hun også i kollaborative projekter, hvor scenekunst, billedkunst og lydkunst smelter sammen i eksperimentelle konstellationer.

Alle kvinder og kønsminoriteter er velkomne til en eftermiddag og aften, med et spændende oplæg, og efterfølgende mulighed for at gå ud i lydstudierne til spontane arbejdsfællesskaber, feedback eller videndeling i mindre grupper. Ta’ gerne din computer og egne produktioner med. Der vil også være lidt forfriskninger til ganen.

Hvad er konceptet?
Vi ønsker bidrage til at skabe et stærkere fællesskab og større vidensdeling i musikbranchen for kvinder, transpersoner og ikke-binære. Dette er stedet hvor folk der arbejder med musikproduktion af alle genrer kan mødes, blive inspireret og møde nye samarbejdspartnere. eQ Fridays foregår den første fredag i måneden. 

eQ Fridays er et samarbejde mellem Beats By Girlz Denmark, Rytmisk Center og DJBFA og er støttet af Tuborgfondet.

Vi stræber efter at skabe et rart læringsrum for alle.  Vi lytter og hjælper hinanden og bliver klogere derigennem. Der vil være navne og pronominrunder til alle events  (Det vil sige at man fortæller om man foretrækker hun, hen, han, de eller den som omtale). 

Tilmelding
Eventet er GRATIS, men der er et begrænset antal pladser, så deltagelse kræver tilmelding. Der vil også være lidt forfriskninger til ganen.
Tilmeld dig HER

Kommende eQ Fridays i 2021:
5. november
3. december