Kompakt

Find dit hold og tilmeld dig


Der er ingen aktuelle hold i denne kategori!


Sammenspil, hovedinstrument, komposition, teori/hørelære 

Kompakt er et 6 ugers forløb rettet imod unge mellem 15-17 år, hvor du modtager sammenspils- og hovedinstrument-undervisning. Kurset ligger i dagtimerne ml. kl. 9.00 – 14.00.

Kompakt giver dig redskaber til at arrangere og komponere din egen musik, og du vil undervisning i musikteori og forbedre din performance på scenen. 

Kompakt giver dig muligheden for at møde andre unge med passion for musikken og som ønsker at blive udfordret og introduceret for ny musik. 

INDHOLD

Sammenspil 2 lektioner
Vi vil primært have fokus på sammenspillet instrumenter og sangere imellem. Vi vil arbejde med lyd, kunstnerisk udtryk og produktion af egne værker. Vi vil øve målrettet mod at lave en fælles lyd som band, med udgangspunkt i at skabe et stærkt og gennemarbejdet musikalsk produkt. 

Komposition + Arrangement 2 lektioner
Undervisningen tager udgangspunkt i begrebet “Fra ide til færdigt produkt”  

Faget hjælper dig til at komme i gang med at skrive dine egne kompositioner, og/ eller videreudvikle den musik du allerede er i gang med at skabe. VI taler om ideudvikling, inspirationskilder og hvordan du, via produktion, kan gøre din musik klar til at blive spillet med andre. 

Teori/ hørelære 2 lektioner
Undervisningen kan hjælpe dig med at forstå musikken bedre, og give dig et musikalsk sprog som andre musikere forstår. Vi fokuserer hovedsageligt på den teori og hørelære som du kan bruge i øvelokalet, i sammenspil med andre. Du vil få nogle redskaber, der forbedrer dine evner til at lytte musikalsk, og dermed giver dig mulighed for at høre hvad der sker i musikken når du/ I spiller. 

Rytmisk træning 2 lektioner
Via grundtrin, bevægelse, hånd- og bodypercussion, arbejder vi med at få musikken ind i kroppen Vi fletter forskellige rytmer i musikalske grooves og udbygger vores rytmiske ordforråd. 

Hovedinstrument ½ lektion (pr elev/pr uge)
Med udgangspunkt i holdundervisning og alt efter om du er sanger eller instrumentalist, arbejdes der med teknik, udtryk og stilarter. Det bliver i samarbejde med underviseren, at indholdet i undervisningen tilrettelægges. 

Praktisk 

Pris
4000 kr.

Kursus periode forår 2021
Mandag d. 18. januar – onsdag d. 3. marts.
Tilmeldingsfrist d. 4. januar.

Lektioner
I alt 8½ lektion pr uge. Èn lektion har en varighed på 60 min 

Øvelokaler
Du kan låne skolens lokaler udenfor undervisningstiden i tidsrummet 9-22.  

Undervisere
Underviserne du vil møde, vil for en størstedel være konservatorieuddannede udøvende musikere med undervisningserfaring. 

Kaare Bjerke: Sammenspil, komposition/arrangement, teori/hørelære og bas. Fungerer som gennemgående underviser på kurset.

Mikael Kjær: Rytmisk træning

Niels HP: Sang

Per Rask: Trommer

Spencer Gross: Guitar

Mads Heide: Klaver

Du kan vælge at gå på dette kursus med et af følgende hovedinstrumenter: sang, guitar, bas, trommer, klaver, sax, trompet og trombone. Ønsker du at gå på linjen med et andet hovedinstrument, kan du kontakte Torben Engberg for at høre om muligheden. 

Efter tilmelding inviteres du ind til en lille snak, så vi kan lære hinanden at kende og høre om hvad du godt tænke dig at få ud af forløbet.