Kompositionslinjen

Find dit hold og tilmeld dig

Hold nr: 302160
Ledige pladser

Kompositionslinjen - Start februar 2021

Periode: 22.2.2021 - 4.6.2021
Sted: Vesterbrogade 107 E. København V
Tilmeld
Depositum: 1000 kr.

Du kan læse mere om Kompositionslinjen HER samt tilmelde dig den vejledende optagelsesprøve.

Hold nr: 303160
Ledige pladser

Kompositionslinjen - Start september 2021

Periode: 6.9.2021 - 17.12.2021
Sted: Vesterbrogade 107 E. København V
Tilmeld
Depositum: 1000 kr.

Du kan læse mere om Kompositionslinjen HER samt tilmelde dig den vejledende optagelsesprøve.


Komposition og Kunstnerisk udvikling

Få Intensiv undervisning i komposition og kunstnerisk udvikling, med din laptop og dine medkursister som omdrejningspunkt.

Du skal være forberedt på at samarbejde, udbyde dine spidskompetencer, lære at give og få konstruktiv kritik og generelt være frisk på at tage ja hatten på.
Undervisningen kommer til at være projektbaseret, hvor vi stiller os selv en udfordring og derefter bliver udrustet til at løse den. Som minimum kommer du til at færdiggøre 6 projekter/numre/sange, som alle vil lære dig om inspiration, kreativitet og hvilken musik du drømmer om at lave(måske bliver du overrasket.

OBS! Det faglige niveau på Kompositionslinjen er højt, så er du begynder eller let øvet, og stadig ønsker en kursuspakke, skal du tjekke vores 13 ugers kompositionspakke ud.

Kompositionslinjen vil gøre dig til en bedre komponist og kunstner. Kurset vil give dig de redskaber du mangler til at lave din drømmemusik, gøre dig i stand til at arbejde og forstå kreativitet bedre, arbejde kreativt i fællesskaber, give dig en bedre forståelse af din egen musikalske kunnen og klæde dig godt og grundigt på til at komme endnu længere i dybden.

Fag og skema
Kurset varer 14 uger. Sidste uge af kurset er sat af til erstatningsundervisning og evaluering. Kurset har 2-5 kursister.

– Komposition og produktion – 9 lektioner pr. uge
Undervisningen ligger mandag kl. 9.00- 12.40 og onsdag kl. 9-13.35.

Udover de faste ugentlige fag er der en månedlig café hvor der vil være koncerter m.m.

Masser af muligheder for at vælge tilvalgsfag som musikteori, hørelære, improvisation, klaver, guitar, bas m.m. Læs mere under afsnittet Tilvalgskurser længere nede i teksten.

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Øvelokaler
Du kan låne skolens lokaler udenfor undervisningstiden i tidsrummet 9-22. Weekender i tidsrummet 9-20.

Undervisningen vil bestå af følgende elementer:

Samarbejde
Når vi lykkes med at samarbejde kan vi opnå musik på et langt højere plan end to individualister kan: Vi skal lære hvordan vi samarbejder, bruge og hjælpe hinanden til at lave vores hver I sær yndlingsmusik.
Vi skal blive bedre til at lade os inspirere af andre, udfordre vores musiksmag i sammenspil med andre og få øje på vores egne specielle talenter.

Inspiration
Hvordan kan vi gang på gang lade os blive inspireret: Vi kommer til at gennemgå og afprøve forskellige teknikker til hele tiden at udfordre og udforske hvad vi kan lave I musikkens sprog.

Kompositions Teori(Basic)
Vil vi fokusere på forskellige basis teknikker til f.eks. at skrive stryger arrangementer, lave omvendinger af akkorder, snakke om akkord beliggenhed eller noget helt fjerde alt efter hvad der er behov for

Hørelære
Da vi bruger vores ører til at lytte og forstå musik med, kommer vi til at træne vores øre. Det vil være på et niveau hvor alle kan være med, og lynhurtigt komme til at kunne mærkes i hverdagen med musik.

Lytteklub
Vi mødes og lytter til de numre vi har lavet hver især, forklarer hvad vi ønsker med nummeret og lader det være grundlag for samtale og konstruktiv kritik

Teknik og problemløsning:
Med alle de nye metoder du kommer til at lære kommer der også nye tekniske problemstillinger vi skal lære at løse. Alt fra software(DAW, reverb, compressor, Sampling, osv.), optageteknikker eller starthjælp til et nyt evt. instrument

Du er
Du er vild med musik og synes det er det fedeste selv at skabe det, spiller et instrument eller synger, du har et kendskab til en af de større DAW(Ableton, Logic, Cubase, Reaper FL Studios), synes det er spændende at eksperimentere med lyde og har mod på at arbejde hårdt.

Om du har tonsvis af erfaring eller ej er ikke hvad der tæller, derimod hvis du har noget på hjertet og et mod til at kaste dig ud på dybt vand og svømme tilbage, så er du den rette!

Bemærk, at du skal medbringe din egen laptop med relevant musiksoftware samt lydkort og hovedtelefoner.

Tilvalgskurser (tilkøb)

Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

Underviserne

Gennemgående underviser: Johan Ransby Granberg

Eksempler på gæsteundervisere: Jonas Graverholt Pedersen, Bisse, 

Optagelsessamtale
Vi indbyder dig til en samtale for at høre mere om dine tanker, ambitioner, metode, mv. Derudover vil vi gerne høre 2 stykker musik, du har skrevet/produceret. Vi skal have et klart billede af dit niveau og din musikgenre.skrevet/produceret. 

Du får tilsendt en mail med dato og tid for samtale, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.

Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold. I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

Optagelsessamtalerne til Kompositionslinjen vedr. foråret 2021, ligger tirsdag d. 2. februar indenfor tidsrummet kl. 10-12. 

Pris

Kurset koster: 16.498 / SAP 15.507

Prisen er eksklusiv evt. ekstrakurser. Du kan tilkøbe ekstrakurser ved tilmelding – se mulighederne under Tilvalgskurser (tilkøb) ovenfor.

Kurset betales 14 dage før sæsonstart. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursus perioder

Forår 2021

Kursus periode: 22. februar – 4. juni.
Ansøgningsfrist d. 18. januar 2021.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 5.

Efterår 2021

Kursus periode: 6. september – 17. december.
Ansøgningsfrist d. 9. august.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 34 (august)

Musikundervisningen foregår i København.

Sådan tilmelder du dig

– Klik på det ønskede kursus ovenfor
– Udfyld og godkend den elektroniske tilmeldingsblanket
– Betal depositum
– Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.