Kompositionslinjen

Find dit hold og tilmeld dig

Hold nr: 304160
Ledige pladser

Kompositionslinjen - Start februar 2022

Periode: 21.2.2022 - 3.6.2022
Sted: Vesterbrogade 107 E. København V
Depositum: 1000 kr.

Du kan læse mere om Kompositionslinjen HER samt tilmelde dig den vejledende optagelsesprøve.

Hold nr: 305160
Ledige pladser

Kompositionslinjen - Start efterår 2022

Periode: 5.9.2022 - 16.12.2022
Sted: Vesterbrogade 107 E. København V
Depositum: 1000 kr.

Du kan læse mere om Kompositionslinjen HER samt tilmelde dig den vejledende optagelsesprøve.


Komposition og Kunstnerisk udvikling
Få Intensiv undervisning i komposition og kunstnerisk udvikling med din musik, din laptop/dit instrument og dine medkursister som omdrejningspunkt.

Kompositionslinjen vil gøre dig til en bedre komponist og kunstner generelt. Kurset vil give dig de redskaber, du mangler til at skabe dine kompositioner, gøre dig i stand til at arbejde og forstå kreativitet bedre, arbejde kreativt i fællesskaber, give dig en bedre forståelse af din egen musikalske kunnen og klæde dig godt og grundigt på til at komme endnu længere i dybden.
Undervisningen kommer til at være projektbaseret, hvor vi stiller os selv masser af udfordringer og derigennem bliver udrustet til at løse dem. Som minimum kommer du til at færdiggøre 6 projekter/numre/sange, og du vil gennem dette lære om inspiration, kreativitet og hvilken musik du drømmer om at lave (måske bliver du overrasket).

OBS! Det faglige niveau på Kompositionslinjen er højt, så er du begynder eller let øvet, og stadig ønsker en kursuspakke, skal du tjekke vores 13 ugers kompositionspakke ud.

Fag og skema
Kurset varer 14 uger. Sidste uge af kurset er sat af til erstatningsundervisning og evaluering. Kurset har 2-5 kursister.

– Komposition inkl. arrangement/produktion – 9 lektioner pr. uge
Undervisningen ligger onsdag kl. 9-13.35 og fredag kl. 9-12.40.

Udover de faste ugentlige fag er der en månedlig café hvor der vil være koncerter m.m.

Masser af muligheder for at vælge tilvalgsfag som musikteori, hørelære, improvisation, klaver, guitar, bas m.m. Læs mere under afsnittet Tilvalgskurser længere nede i teksten.

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Øvelokaler
Du kan låne skolens lokaler udenfor undervisningstiden i tidsrummet 9-22. Weekender i tidsrummet 9-20.
Undervisningen vil bestå af følgende elementer:

Samarbejde
Når vi lykkes med at samarbejde, kan vi opnå musik på et langt højere plan end to individualister kan: Vi skal lære hvordan vi samarbejder, bruge og hjælpe hinanden til at lave vores hver I sær yndlingsmusik.
Vi skal blive bedre til at lade os inspirere af andre, udfordre vores musiksmag i sammenspil med andre og få øje på vores egne specielle talenter.

Inspiration
Hvordan kan vi gang på gang lade os blive inspireret: Vi kommer til at gennemgå og afprøve forskellige teknikker til hele tiden at udfordre og udforske hvad vi kan lave I musikkens sprog.

Kompositions-teori
Vi vil fokusere på f.eks. melodi-udvikling, akkorder (funktion, beliggenhed, omvendinger, udvidelser etc.), rytmer og grooves, form, arrangement for blæsere og strygere osv. Alt vil være tilpasset holdets niveau og behov.

Hørelære
Da vi bruger vores ører til at lytte og forstå musik med, kommer vi til at træne vores gehør og evnen til auditivt at analysere musik. Det vil være på et niveau hvor alle kan være med, og lynhurtigt komme til at kunne mærkes i hverdagen med musik.

Lytteklub
Vi mødes og lytter til de numre vi har lavet hver især, forklarer hvad vi ønsker med nummeret, og lader det være grundlag for samtale og konstruktiv kritik

Teknik og problemløsning
Du får hjælp til at løse tekniske problemstillinger, som opstår i kompositionsprocessen. Det kan være instrumentfærdigheder, sangteknik, band-ledelse, software-hjælp, indspilningsteknik etc.

Du er
Du er vild med musik og synes det er det fedeste selv at skabe det, spiller et instrument eller synger, du har et kendskab til en DAW (F.eks. Pro Tools, Logic, Cubase eller Ableton), synes det er spændende at eksperimentere med musik og lyd, og har mod på at arbejde hårdt.

Om du har tonsvis af praktisk erfaring eller ej, er ikke nødvendigvis afgørende. Ligeså vigtigt er det, at du har noget på hjerte kunstnerisk, og mod til at kaste dig ud på dybt vand!

Bemærk, at du skal medbringe din egen laptop med relevant musiksoftware samt hovedtelefoner.

Tilvalgskurser (tilkøb)

Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

Underviserne
Gennemgående underviser: Kasper Bai

Eksempler på gæsteundervisere: Jonas Graverholt Pedersen, Bisse, Johan Granberg?

Optagelsessamtalen
Vi indbyder dig til en samtale for at høre mere om dine tanker, ambitioner, metode, mv. Derudover vil vi gerne høre 2 stykker musik, du har skrevet/produceret. Vi skal have et klart billede af dit niveau, fagligt og kunstnerisk, samt den musikgenre du arbejder med.

Du får tilsendt en mail med dato og tid for samtale, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.

Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold. I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

Optagelsessamtaler vedr. efteråret 2021

Optagelsessamtalerne ligger mandag d. 23. august 2021, inden for tidsrummet 15-16.

Pris

Kurset koster: 17.253 / SAP 16.082

Prisen er eksklusiv evt. ekstrakurser. Du kan tilkøbe ekstrakurser ved tilmelding – se mulighederne under Tilvalgskurser (tilkøb) ovenfor.

Betalingsfrist er 2 dage efter bekræftelse på optagelse på kurset. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursusperioder

Forår 2022

Kursus periode: 21. februar – 3. juni.
Ansøgningsfrist d. 14. januar.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 5 (januar/februar)

Efterår 2022

Kursus periode: 5. september – 16. december.
Ansøgningsfrist d. 7. august.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 34 (august)

Musikundervisningen foregår i København.

Sådan tilmelder du dig

– Klik på det ønskede kursus ovenfor
– Udfyld og godkend den elektroniske tilmeldingsblanket
– Betal depositum
– Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.