Tekniske specifikationer

Studie A
Studie A er udstyret med en 36 kanalers inline Audient ASP 8024 Heritage Edition coustom designet til Rytmisk Centers studio A
Pulten er 100% ren analog og har features som en morderne pult og klassiske analoge træk som ikke findes på andre mixere.
Sammen med vores Lyrec 2” båndoptager er det muligt at lave en fuld analog produktion, uden brug af computer eller andre digitale hjælpemidler.
I dette studie finder du Neve preamps, API pre amps og SSL preamps, som er de 3 største indenfor vintage preamps. Her har du muligheden for at opleve lyden fra de samme preamps som er blevet brugt på utallige albums gennem årene.

Der er Pro-tools med 32ch Antelope Orion convertere. Der også kan sluttes til din egen Laptop via USB.

Derudover har studie A en Lyrec analog 2” 24 spors båndoptager fra 1976 total restaureret i 2015.

Outboard
Lexicon N300, tc-M2000, Yammaha spx990 Drawmer 1960 rør preamp/compressor, Amek Neve master compressor. Antonio Demaria stereo opto rør compressor( LA2A clon). Og meget mere.

Mikrofoner
DPA 4011, AKG 414, AKG solitube, AKG CK91, gefell UM 70, bpm, SE4400, Shure Beta 91, Sm57, GA R1 båndmikrofoner, Semheiser 421, Sm57 mm.

Studie B
Studie B er udstyret med en C24 pult fra Avid + div. outboard med gates, compressors og rumklange.

Studie C
Studie C er udstyret med 4 mobile iMacs med Pro-tools.

StudieB

(Studie B)

Lydstudielinjen

Få intensiv undervisning i musikproduktion på et højt fagligt niveau.

Er du vild med at producere og skrive musik – både din egen og andres? Drømmer du om at kunne stå for det hele i processen, både hvad angår komposition, indspilning, mix og mastering? Hvordan miker jeg de forskellige instrumenter op på den helt rigtige måde, og hvilket outboard gear bruges til hvad i forskellige genre og situationer?

OBS! Det faglige niveau på Lydstudielinien er højt, så er du begynder eller let øvet, og stadig ønsker en kursuspakke, skal du tjekke Lydstudiekurset ud.

Det lærer du alt sammen på Lydstudielinjen.

På dette kursus vil du sidde bag ved vores helt nye 36 kanalers inline Audient ASP 8024 Heritage Edition coustom designet til Rytmisk Centers studio A.

Derudover har du også mulighed for at arbejde med Neve, API, SSL pre-amps og vores Lyrec analog 2” 24 spors båndoptager fra 1976 total restaureret i 2015.

Overvejer du musikproduktion uddannelsen (Rytmisk Musikkonservatorium) eller bare få mere gang i karrieren som tekniker og producer – Så søg ind på Lydstudielinjen.

Kurset er for lydteknikere/producere der allerede har en del erfaring inden for Rock, Folk, Indie, Jazz eller Metal og gerne vil gøre karriere i branchen. Du får intensiv undervisning i indspilning, mix, mastering med professionelle fagfolk fra Medley studierne, The Village, og DR.

Det får du!

21 studie sessions med underviser. I alt 4 produktioner plus mix og mastering opgaver. Her får du erfaring med et stort udvalg af mikrofoner og optage teknikker, alle de klassiske mix og mastering tricks samt effektive produktions tekniker.

Kursisterne får tilsammen 210 gratis timer i studiet, uden underviser, hvor man kan tage sit eget band i studiet.

Derudover:

– Foredrag om mastering ved gæsteunderviser
– Vejledning i til optagelsesprøven på Rytmisk Musikkonservatoriums Musikproduktion uddannelse

Fag og skema
Kurset varer 14 uger. Sidste uge af kurset er sat af til erstatningsundervisning og evaluering.

Studieindspilning og mix: Mandag kl. 9-14.30 og tirsdag kl. 11.00-16.30.

“Den skabende musiker” – 2 lektioner pr. uge.
Tirsdag kl. 9-10.50

I alt 14 lektioner pr. uge.

Herudover frivillig workshop tid i studiet uden underviser mandag kl. 14.30-22 og tirsdag kl. 16.30-22.00 og onsdag kl. 15.00-22.00.
(Følgende tirsdage er lydstudiet booket til anden undervisning kl. 17-22: 4/9 + 11/9)

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Forudsætninger
Du skal medbringe din egen laptop med relevant musiksoftware. Du har selv ansvaret for at dit musikprogram fungerer, da vi fra starten af kurset fokuserer på indhold.

Tilvalgskurser (tilkøb)

Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

F.A.Q Lydstudielinjen
Tekniske specifikationer – Lydstudielinjen

Underviserne

Gennemgående underviser: David Elberling og Troels Bech

Gæsteunderviser: Jørgen Knub.

Den vejledende optagelsesprøve

Formålet med optagelsesprøven er at sammensætte homogene og funktionsduelige hold på højt niveau. Prøven varer tilsammen ca. 30 minutter og består af en skriftlig prøve, en praktisk opgave og en kort samtale.

Du skal udfylde et spørgeskema med teoretiske spørgsmål relateret til lydteknik og akustik. Derefter skal du lave en kort mixprøve i Studie A. og tilsidst en samtale.

Vi sammensætter holdet, når alle prøver er afholdt. Du får tilsendt en mail med prøvedato og tid, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.

Der er plads til 4 kursister på holdet.

Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold. I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

De vejledende optagelsesprøver vedr. efterår 2018 ligger torsdag d. 16. august kl. 13-15.

Pris

Kurset koster: 17.049 / SAP 15.358

Prisen er eksklusiv evt. ekstrafag. Du kan tilkøbe ekstrafag ved tilmelding – se mulighederne under Ekstrafag (tilkøb) ovenfor.

Kurset betales 14 dage før sæsonstart. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursusperioder

Efterår 2018

Kursusperiode: 3. september – 14. december.

Forår 2019

Kursusperiode: 18. februar – 7. juni.
Ansøgningsfrist: 8. januar 2019
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 4 (2019)

Musikundervisningen foregår i København.

Sådan tilmelder du dig

-Klik på det ønskede kursus ovenfor
-Udfyld og godkend den elektroniske tilmeldingsblanket
-Betal depositum
-Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage.

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.