Musik til Medielinjen – indhold

Kompositionvirkemidler
Vi gennemgår de håndværksmæssige grundpiller indenfor komposition; Melodik, Rytmik, tematisering, Harmonisering mm., og komponerer ud fra konkrete rammer og dogmer. Det er selve udgangspunktet for kurset og gennemgående.

Vi vender et kunstnerisk emne som inspiration, og kreativitetsmodeller til at udvinde inspirationen mest effektivt i den skabende proces.
Løbende vil vi hver især dele vores musiske præferencer med hinanden, og sangskrivere/komponister vi bliver inspireret af.

Komposition til det visuelle
‘Når billedet dikterer lyden’ – Igennem de konkrete dogmer vi løbende arbejder med i undervisningen, dykker vi ned i komposition til det visuelle – billeder, og små filmsekvenser. – Hvordan er den skabende proces, når man ikke komponerer til sig selv, men istedet får den kunstneriske ramme og stemning dikteret af et billede, eller en instruktør som har en vision for sin film? Vi vil komponere musik til filmsekvenser, sammenligne vores forskellige bud og snakke om styrker og forcer.
Forskellen på de primære definitioner af filmmusik; Score-, source- og baggrundsmusik vil blive gennemgået.
For at få et indblik i den verden hvor lyd og billede bearbejdes til film, besøger vi et lydproduktionsselskab som producerer musik til store film i norden.

Music Supervising
Hvorfor klistrer noget musik bedre til billeder end andet ? Vi vil afprøve forskelligt underlægningsmusik til en filmsekvens, og vende de faldgruber der gør sig gældende indenfor music supervising; clearing af rettigheder mm.

Visualisering af lyd
‘Når lyden digterer billedet’ – Vi bruger 2 undervisningsgange midt i kurset på at lægge fokus på udtænkningen af et visuelt udtryk der matcher en lydside. Her vil vi fokusere på musikvideoer mm. og der vil være en opgave der skal udføres i IMovie. Vi får besøg af en freelanche videomand, som deler sine erfaringer med at skabe musikvideoer ud fra et auditivt udtryk, VJ’ing, dokumentarfilm mm.

Music Business
Vi vil gennemgå de grundlæggende indstanser som man som komponist har gavn af at være medlem af, fonde man har til rådighed når man skal udføre projekter der kræver økonomisk hjælp mm.

Fremadrettede muligheder
På kurset vil der løbende være et fokus på proces, og dialog ud fra din egen og dine medstuderendes personlige erfaring. Der vil være plads til refleksion over de kunstneriske mål i hver især har, og løbende vil der være en ”hands-on” tilgang i undervisningen.
For at give en dybere forståelse af de emner vi gennemgår, vil der løbende indgå litteratur som skal læses til timerne.

Vend tilbage til hovedbeskrivelsen og tilmelding

Musik til Medielinjen

Få intensiv undervisning i musikalsk komposition i sammenhæng med det visuelle. Hvad er det der gør at musik og billede kan smelte sammen, og forstærke hinanden, og hvilke værktøjer har man til rådighed som komponist ?

Musik til Medielinjen tager udgangspunkt i de virkemidler man som komponist og sangskriver har til rådighed, og der lægges særligt vægt på melodi og tema-skrivning. Undervisningsformen lægger vægt på en hands-on tilgang, hvor du med det samme får små opgaver og dogmer stillet indenfor de områder vi arbejder med i kompositionen. Det visuelle aspekt bliver indraget i opgaverne, når de kompositoriske virkemidler er blevet introduceret. Det spænder fra billeder til små film.

Afslutningsprojektet består i at lave en score til en kortfilm, og kurset sigter fra starten af hen imod dette. Der gives feedback på afslutningsprojektet af en udefrakommende tonemester eller lignende.

Derudover vil kurset også kort berøre områder som er relevante at være bevidste om som komponist – fondsansøgninger, branche-kunskab, foreninger mm.

For at give en ekstra dimension i samspillet mellem lyd og billede vil der midt i kurset være 2 undervisningsgange hvor fokus bliver vendt om, og der skal skabes noget visuelt ud fra eksisterende lyd. Undervisningen bliver her styret af en filmskaber, som til dagligt arbejder med musikvideoer, dokumentarfilm mm.

I undervisningen vil der også indgå et besøg hos et lydproduktionsselskab, som arbejder med komposition og produktion af lyd til store filmproduktioner i norden.

Undervisningen i timerne bygger på en blanding af de fire læringsrum; Oplæg fra underviseren, opgaveløsning individuelt, dialog og konstruktiv kritik/feedback og lidt gruppearbejde. Der gives løbende plads til feedback imellem de studerende, og fra underviseren.

Udover kursets hovedlærer, Mikael Lavdal Kærsgaard, vil der også optræde en række gæstelærere som vil supplere undervisningen med specifik ekspertice.

Kom et skridt nærmere musikkonservatoriet, DIEM i Aarhus og Sonic College i Haderslev og få indsigt i de områder af musik- og filmbranchen som en komponist skal kunne jonglere imellem i 2016.

Du får mulighed for at udvikle dit kunstneriske og håndværksmæssige talent som komponist, du kommer konkret til at reflektere over, og erfare, musikkens rolle i samspil med det visuelle, samtidigt får du en forståelse af branchen, og rum til at overveje dine karrieremuligheder.

Du er

Musik til Medielinjen er for dig som er øvet / let øvet sangskriver/komponist, og som gerne vil udforske området yderligere, og måske gøre en mere seriøs karriere ud af det. Du er vant til at udtrykke dig igennem musik og har en kunstnerisk præference, men ønsker at udfordre dig selv som komponist. Du har en interesse for filmmediet, og den rolle som lyd spiller her. Du ønsker at vide mere om faldgruber og fordele i den branche du færdes i, og hvilke fremadrettede muligheder der står åbne.

Du ønsker at møde andre ligesindede, dele dine egne erfaringer, og blive inspireret. Samtidig ønsker du at få de basale kompositoriske værktøjer opfrisket, og sat i en visuel kontekst.

Vi forventer, at du komponerer en masse ny musik på kurset, og at du fra første dag er frisk på at springe ud i de konkrete dogmer og opgaver der bliver stillet i undervisningen. Det er vigtigt, at du er indstillet på at give og modtage konstruktiv kritik.

Bemærk, at du skal medbringe din egen laptop med relevant musiksoftware samt hovedtelefoner. Du skal også, som minimum, have IMovie installeret på din laptop.
Du har selv ansvaret for at dit musikprogram fungerer, da vi fra starten af kurset fokuserer på indhold.

Fag og skema

Kurset varer 14 uger. Der er 10 lektioner pr. uge, hvor vi tager afsæt i en række temaer. Læs mere HER.

Undervisningen ligger tirsdag og torsdag kl. 9-13.35, begge dage. Begge dage kan du arbejde videre med din musik på skolen uden underviser.

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Stævneuge

Omkring midten af kurset afholdes der stævneuge for alle kursister på De Intensive. Stævneugen ligger på alle 5 hverdage i tidsrummet 9-14.30 og afsluttes med en koncert fredag aften. Alle kursister bliver fordelt på tværs af de forskellige linjer på 4-5 hold.

Tilvalgskurser (tilkøb)

Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

Undervisere

Gennemgående underviser:  Mikael Kærsgaard

Gæsteundervisere:

Símun Mohr (2 undervisningsgange).
Símun er en erfaren musiker, producer, og sounddesigner. Han arbejder til dagligt på Supersonic, som er et lydproduktionsseskab i København som særligt arbejder med reklame- og filmmusik.
Símun tilfører kurset forskellige tekniske virkemidler indenfor scoring – bl.a. Beatmapping.

Símun spiller i projekterne, Shyshyshy, Freckless, Kites and Komets og Broken Twin.

Flemming Bo (2 undervisningsgange).
Flemming Bo er en erfaren filmmand, som lever af at udvikle og producere video til nettet, igennem sit firma, Flemming Bo Media. Flemming Bo har stor erfaring med at skabe musikvideoer, og tilfører kurset et visuelt fokus.
I ugen hvor Flemming Bo underviser skabes der noget visuelt ud fra eksisterende lyd, hvilket er en ny dimension ift resten af kurset, hvor der skabes lyd ud fra billede.

Flemming Bo har lavet musikvideoer for bl.a. Hymns From Nineveh, Kites And Komets og mange flere.

Denne uges undervisning kræver et filmredigeringsprogram; Imovie, final cut eller lignende.

Kevin Bavnhøj (2 undervisningsgange).
Kevin arbejder til dagligt som lyddesigner på et af nordens største lydproduktionsselskaber: Mainstream. Han har arbejdet på serier som Dicte, og mange spillefilm.

Under kurset besøger vi Kevin på Mainstream, og får en rundvisning på stedet. Kevin demonstrerer hvordan han arbejder med lyd til dagligt.

Den sidste undervisningsgang giver Kevin feedback på de filmscores de studerende har lavet til deres afgangsprojekt.

Optagelsessamtale

Vi indbyder dig til en samtale for at høre mere om dine tanker, ambitioner, metode, mv. Derudover vil vi gerne høre 2 stykker musik, du har skrevet/produceret. Vi skal have et klart billede af dit niveau og din musikgenre.

Du får tilsendt en mail med dato og tid for samtale, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.

Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold. I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

De vejledende optagelsessamtaler ligger mandag d. 22. januar inden for tidsrummet kl. 11-12.

Pris

Kurset koster: 13.135 / SAP 11.834

Prisen er eksklusiv evt. ekstrafag. Du kan tilkøbe ekstrafag ved tilmelding – se mulighederne under Ekstrafag (tilkøb) ovenfor.

Kurset betales 14 dage før sæsonstart. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursusperioder

Forår 2018

Kursusperiode: 19. februar – 8. juni.
Ansøgningsfrist: 8. januar 2018.
Den vejledende optagelsessamtale ligger i uge 4 (2018)

Musikundervisningen foregår i København.

Sådan tilmelder du dig

•    Klik på det ønskede kursus ovenfor
•    Betal depositum
•    Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.