Sangskriverlinjen

Find dit hold og tilmeld dig

Hold nr: 304120
Ledige pladser

Sangskriverlinjen - Start februar 2022

Periode: 21.2.2022 - 3.6.2022
Sted: Vesterbrogade 107 E. København V
Depositum: 1000 kr.

Du kan læse mere om Sangskriverlinjen HER samt tilmelde dig den vejledende optagelsesprøve.

Hold nr: 305120
Ledige pladser

Sangskriverlinjen - Start efterår 2022

Periode: 5.9.2022 - 16.12.2022
Sted: Vesterbrogade 107 E. København V
Depositum: 1000 kr.

Du kan læse mere om Sangskriverlinjen HER samt tilmelde dig den vejledende optagelsesprøve.


Få intensiv undervisning i sangskrivning på et højt fagligt niveau, og kom et skridt nærmere musikkonservatoriet og en karriere som professionel sangskriver.
OBS! Det faglige niveau på Sangskriverlinjen er højt, så er du begynder eller let øvet, og stadig ønsker en kursuspakke, skal du tjekke  vores 13 ugers sangskriverpakke ud.

Hvad kan jeg lære på Sangskriverlinjen?
På Sangskriverlinjen får du undervisning på et højt fagligt niveau indenfor alle aspekter af sangskriverfaget. Kurset er inspireret af den måde der undervises i sangskrivning på på musikkonservatorierne, og Sangskriverlinjen kan derfor fungere som en forberedelse til at søge ind på disse.

På kurset vil du lære konkrete teknikker inden for inspiration, komposition, arrangement, tekstskrivning og produktion. Du vil få værktøjer til at komme videre hvis du oplever mangel på inspiration eller skriveblokering, og du kommer til at arbejde med øvelser der gør dig bedre til at skrive sangtekster.

Hver uge kommer du til at skrive skitser til nye sange i form af hjemmeopgaver. Det forventes at du bruger en del af din fritid på at lave disse hjemmeopgaver. Formålet er at give dig mulighed for at bruge de teknikker og metoder du er blevet undervist i. Skitserne vil blive vist og diskuteret så alle på holdet kan hjælpe, inspirere og lære af hinanden.

Der er sat tid af til at gribe de idéer og behov der opstår i løbet af kurset, så I vil som hold have mulighed for at påvirke hvad I bliver undervist i.

Hvad gør Sangskriverlinjen unik?
Det der gør dette kursus unikt er holdundervisningen. Dine medkursister på holdet bliver førstelyttere på dine nye sange, og du vil mærke glæden ved at se andre gå på opdagelse i dine sange – og den efterfølgende samtale vil give dig uvurderlige guldkorn og indsigter. Holdets opgave er at gøre de enkelte kursister bedre og det gør vi især igennem en meningsfuld samtale om sangene.

Hvordan er kurset sat sammen?
Kurset har en todelt struktur. I den første del af kurset skal vi arbejde med grundlæggende teknikker og tilgange til sangskrivning, mens du i den sidste halvdel kommer til at fokusere på et afslutningsprojekt, som du selv definerer i samarbejde med underviseren. Et afslutningsprojekt vil typisk bestå af 3 – 4 sange.

Vi kommer til at få besøg af forskellige gæstelærer i form af professionelle sangskrivere, og vi kommer også til at snakke om mulighederne i musikbranchen (udgivelse, PR, booking etc.).

Kurset er bygget op omkring holdundervisning, men der vil også være sat tid af til individuelle samtaler og vejledning.

Det er underordnet hvilken slags musik du skriver. Alle udtryk og genrer er velkomne, så længe du arbejder med musik og tekst. Det er også underordnet hvilket sprog du skriver dine sange på, men undervisningen foregår på dansk.

Hvem underviser på kurset?
Kurset er tilrettelagt af sangskriveren Anders Hjernø, og undervisningen tager udgangspunkt i den måde Anders selv arbejder på. Anders er god til at analysere og strukturere kreative processer, og han arbejder metodisk og grundigt, både når han selv skriver sange og når han underviser andre i at gøre det.

Anders er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium med speciale i tekstskrivning, komposition og arrangementsteknik. I sin undervisning blander han faste rammer og fri leg på en måde, der har hjulpet mange sangskrivere til at skrive flere, bedre og mere interessante sange.

Han har udgivet musik i over 10 år, som solokunstner og med de to bands Tidlige Armbånd og Viktors Garage. Hans seneste udgivelse er albummet ”Hvem er hvem?”, et album om tarmbakterier, skrevet i samarbejde med en videnskabsmand. Anders er medstifter af pladeselskabet Aftenrutine, og har et indgående kendskab til hele den musikalske skabelsesproces; fra den tidlige demo til det færdige mix.

Fag og skema
Kurset varer 14 uger.
Sidste uge af kurset er sat af til erstatningsundervisning og evaluering.
Kurset har 2-6 kursister.

– Sangskrivning – 8 lektioner pr. uge
Undervisningen ligger mandag kl. 9.00- 12.40 og torsdag kl. 11-14.40.

Udover de faste ugentlige fag er der en månedlig café hvor der vil være koncerter m.m.

OBS! Masser af muligheder for at vælge tilvalgsfag som musikteori, hørelære, improvisation m.m. Læs mere under afsnittet Tilvalgskurser længere nede i teksten.

1 lektion er 55 min. inkl. 10 min. pause.

Øvelokaler
Du kan låne skolens lokaler udenfor undervisningstiden i tidsrummet 9-22. Weekender i tidsrummet 9-20.

Tilvalgskurser (tilkøb)
Klik HER og få et samlet overblik over vores tilvalgsfag. Når du har dannet dig et overblik, kan du efterfølgende vælge evt. tilkøb til ved den generelle tilmelding.

Gennemgående underviser: Anders Hjernø

Eksempler på gæsteundervisere på Sangskriverlinjen
Bisse, Michael Møller, Troels Abrahamsen, Soffie Viemose, Kaspar Kaae, Nana Jacobi, Silas Bjerregaard., Kristoffer Rom.

Optagelsessamtalen
Vi indbyder dig til en samtale for at høre mere om dine tanker, ambitioner, metode, mv. Derudover vil vi gerne høre noget af den musik du skriver. Du bedes derfor sende os to af dine sange i mp3-format, samt teksterne til sangene. Desuden skal du skrive en kort tekst på maks. 1200 anslag, hvor du beskriver sangene du har sendt ind. Du skal skrive om sangene er demoer eller færdige produktioner, og om du har samarbejdet med andre omkring sangene. Desuden skal du skrive lidt om dine tanker bag numrene og hvad der har inspireret dig til at skrive dem. Sangtekster og beskrivelse af sangene sendes som PDF’er. Til selve optagelsessamtalen vil vi, udover samtalen, gerne høre dig fremføre to af dine egne sange. Gerne akustisk. Rytmisk Center stiller ikke akkompagnatør til rådighed, men du skal være meget velkommen til at medbringe musikere hvis du har lyst.

Du får tilsendt en mail med dato og tid for samtale, når du har tilmeldt dig og indbetalt depositum på 1000,- kr.
Vi forbeholder os ret til at give afslag til ansøgere, der ikke har det nødvendige faglige niveau til at skabe et homogent hold. I de tilfælde tilbyder vi alternative kurser.

Optagelsessamtaler vedr. foråret 2022

Optagelsessamtalerne ligger mandag d. 31. januar  2022 indenfor tidsrummet kl. 10-13.

Pris
Kurset koster: 15.772 / SAP 14.731

Prisen er eksklusiv evt. ekstrakurser. Du kan tilkøbe ekstrakurser ved tilmelding – se mulighederne under Ekstrakurser (tilkøb) ovenfor.

Betalingsfrist er 2 dage efter bekræftelse på optagelse på kurset. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.

Aktuelle kursusperioder

Forår 2022

Kursus periode: 21. februar – 3. juni.
Ansøgningsfrist d. 21. januar.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 5 (januar/februar)

Efterår 2022

Kursus periode: 5. september – 16. december.
Ansøgningsfrist d. 7. august.
Den vejledende optagelsesprøve ligger i uge 34 (august)

Musikundervisningen foregår i København.

Sådan tilmelder du dig
– Klik på det ønskede kursus ovenfor
– Udfyld og godkend den elektroniske tilmeldingsblanket
– Betal depositum
– Du modtager en mail med yderligere information i løbet af få dage.

Bemærk, at du skal have indbetalt 1000,- kr. i depositum for at gå til den vejledende optagelsesprøve. Depositummet er aldrig spildt: Bliver du optaget, trækker vi depositummet fra kursusprisen. Får du afslag, betaler vi depositummet tilbage.

Kontakt Afdelingsleder Lis Wessberg, hvis du har spørgsmål vedr. kurset eller tilmelding.