Vi lægger vægt på, at Rytmisk Centers undervisere er udøvende kunstnere med gode pædagogiske færdigheder og undervisningserfaring. Rytmisk Center har tilknyttet over 170 undervisere.

Se alle undervisere

Jacob Ridderberg

Tlf. 29 36 45 53
Mail: ridderberg1992@gmail.com
Web: jacobridderberg.com

Komponist, producer, multi-instrumentalist, lyddesigner og underviser.

Jacob Ridderberg har i en lang årrække arbejdet med sammensmeltningen af elementer fra den eksperimenterende klassiske-, elektroniske- og rytmiske musik. I sit kunstneriske virke har Jacob bl.a. arbejdet med musik for 50 saxofoner, akustisk surround musik, synth pop, trip hop, klassisk kammermusik, alternativ rock, afrobeat, ambient, post-minimalisme og free jazz. Fælles for Jacobs kompositioner er en musikalsk nysgerrighed, en grundlæggende simplicitet i den musikalske idé, samt en forkærlighed for den stærke melodi.

Jacob har i løbet af sit virke komponeret, produceret, arrangeret og udgivet musik med bl.a. Rituals (2019), Excelsior (2017), Mads Morville (2017) og Støv (2015). Han har performet på spillesteder og festivaler over hele landet, samt modtaget fondsstøtte fra bl.a. DKF og DJBFA til realisering af div. kunstneriske projekter. Jacob er pt. komponist og orkesterleder på så forskelligartede projekter som Rituals (postminimalistisk musik for 50 saxofoner), Throat (musik for akustisk miljø, elektronik og blokfløjte), Alter (power ambient), Patetisk forår (kammer pop), Vanity Altar (avantgarde trance) og Kloster (digital metal). Jacob har studeret klassisk komposition på MGK hos Peter Brunn og Østen Ore (2016), rytmisk komposition hos Lars Bech Pilgaard (2014), samt lyddesign på Sonic College (2019).