Åbent Rådhus: Jordforbindelse i byen (fuldt booket)

15. september 2020

Hovedkassen, Københavns Rådhus (indgang via Rådhuspladsen)

Tirsdag den 15. september klokken 19.00 – 21.00
Købehavns Rådhus

Arrangementet er fuldt booket. Men tilmeld dig denne Facebook begivenhed, for at få notifikationer, når vi livestreamer debatten. Klik her.

Vi er ved at miste forbindelsen til naturen. Den vilde natur bliver mindre, samtidig med at verdens befolkninger i stigende grad flytter mod byerne.

I 2050 vil to tredjedele af verdens befolkning bo i byer. Og da størstedelen af verdens CO2-udledning kommer fra byerne, er byerne også nøglen til den grønne omstilling. Men hvordan griber vi det an?

Menneskets indgriben i naturen er blevet så markant, at man i dag taler om en ny geologisk tidsalder – den antropocæne – hvor mennesket ændrer Jorden mere end alle naturlige processer til sammen.Vi er årsagen til klimaforandringerne, og det er vores opgave at løse dem. Men skal det gøres ved at vi teknologisk tæmmer naturen, eller skal vi gentænke vores forhold til naturen?

Denne aften inviterer Rytmisk Center og FOF København sammen med kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde til debat om forholdet mellem klimaforandringer, byliv og natur. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig, og der er max. 2 billetter pr. person. Der er pga. covid-19 kun få pladser til debatten, men vi livestreamer også på Facebook.

Talere

Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune. Medlem af Alternativet.

Jesper Theilgaard, meteorolog, forfatter og foredragsholder. Efter 27 år på DR blev han i 2018 selvstændig med det ene formål at intensivere oplysningen om klimaforandringerne.

Charlotte Weitze, skønlitterær forfatter. Udgav senest cli-fi-romanen »Den afskyelige«, som handler klima, kærlighed og afskyelige snemænd. Ud over at være forfatter forsøger hun at leve så bæredygtigt som muligt og har lavet en 2030-plan for sin familie. Til februar udkommer romanen »Rosarium«, en eventyrlig slægtsroman, der handler om planter og mennesker.

Jesper Jespersen, professor emeritus, Roskilde Universitet. Er samfunds- og miljøøkonom inspireret af John Maynard Keynes. Har bl.a. udgivet »Vækstøkonomi på vildspor« (2019).

Moderator

Ane Cortzen, arkitekt, tv- og radiovært, skribent, moderator og foredragsholder.