DEBAT: Er København for alle?

22. oktober 2019

Københavns Rådhus - Hovedkassen

Tirsdag den 22. oktober klokken 19:00
Københavns Rådhus, Hovedkassen

København har vokseværk. Med ca. 10.000 nye borgere om året står vi over for en række udfordringer, hvis vi skal sikre en velfungerende by for alle. Der er ikke bare behov for institutioner, skoler og grønne områder, men også et bredt udbud af fritidsaktiviteter til både børn, unge og voksne.

I samarbejde med kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde inviterer Rytmisk Center og FOF København til debat om folkeoplysningens rolle i København – i går, i dag og i morgen.

Det er folkeoplysningens kerneopgave at udvide den enkeltes horisont kulturelt, socialt og fagligt gennem undervisning og fællesskab. Men hvordan sikrer vi alle lige muligheder for at blive aktive og vidende samfundsborger?

Sammen med Lene Rachel Andersen, Kristine Ringsager, Marianne Jelved og Henriette Sønderskov Bjerrum kortlægger vi folkeoplysningens historie og diskuterer, hvordan aftenskolerne kan bidrage til at skabe en bedre by for alle.

Det bliver en aften med rig mulighed for debat, så kom og bidrag med dine perspektiver.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Talere

Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune, medlem af Alternativet

Lene Rachel Andersen, civiløkonom og forfatter. Bl.a. medforfatter på »The Nordic Secret – a European story of beauty and freedom« (2017)

Kristine Ringsager, adjunkt, Institut for Kommunikation og Kultur – Musikvidenskab, Aarhus Universitet

Marianne Jelved, medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Kulturminister fra 2012-2015

Henriette Sønderskov Bjerrum, ansvarlig for udviklingen af Videncenter for Folkeoplysning (Vifo). Bidrager desuden med analyser og forskning på folkeoplysningsområdet

Moderator

Torben Groth Sangild, kulturforsker, radiovært, anmelder og forfatter. Cand.mag. i filosofi og moderne kultur, ph.d. i moderne kultur fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

Tilmelding er nødvendigt – klik her.