Fredagsbar og debat med Katarina Juselius

18. september 2020

Rytmisk Center - Cafe LUNA, Vesterbrogade 107E

Tag magten fra økonomerne!

Kritisk ping-pong mellem Katarina Juselius og Lene Andersen om finansernes magt og statens misvisende regnemodeller.

Verden er i opbrud, men vores økonomiske modeller består – eller gør de? Der er efterhånden så mange symptomer på fejl og mangler, at det må være åbenlyst, at vi bliver nødt til at udvikle en ny forståelse af økonomien, der svarer til vores udfordringer og muligheder i det 21. århundrede. – Lad os bare nævne problemer som klimaforandringer, truet biodiversitet, ressource-ubalancer, overvågningskapitalisme, globalisering af de finansielle markeder o.s.v.

Det er ikke nemt at finde radikalt nye bud på økonomisk tænkning, men vi har fundet en række stærke tænkere, som vi har inviteret til en samtale om økonomien.

Vores første gæst er en af verdens største nulevende økonomer: Katarina Juselius. Juselius er professor emerita i økonomi og var i 90’rene verdens 8. mest citerede økonom; hendes research er blevet citeret 27.000 gange! Nu forsøger hun at råbe bl.a. Finansministeriet op med sit budskab: statens regnemodeller er misvisende; tag magten fra økonomerne.

Desuden kan du møde Lene Andersen, civiløkonom (HA), futurist, medlem af the Club of Rome og formand i Fremvirke. Lene har skrevet 17 bøger om samspillet mellem teknologisk udvikling, magt, kultur, økonomi og samfund.

Gå ikke glip af to af Danmarks skarpeste hjerner, når de piller finansministeriets modeller fra hinanden.

Vært: Jens Christian Madsen

Billet 50 kr. Køb her.

18. september 2020 klokken 16:30 – 18:00
Rytmisk Center, Cafe LUNA
Vesterbrogade 107E
1620 Kbh V

Ud over stof til eftertanke er der altid billige barpriser (kontant og MobilePay) samt en snack inkluderet i prisen.

Fredagsbaren afholdes i et nyt samarbejde mellem Fremvirke og Rytmisk Center og finder sted i salen Luna hos Rytmisk Center; Vesterbrogade 107E, 1620 København V

Fortæl på Facebook at du deltager – klik her.