Stil skarpt på lyden – Live foley og debat

02. november 2016

Edison, Edisonsvej 10 - 1856 Frederiksberg

Onsdag 2.11. kl. 17-20.00 på Edison, Frederiksberg

Oplev den finske lydsnedker, foleykunstneren Heikki Kossi, bokse sig igennem scener fra ‘Den lille prins’ og ‘The Happiest Day in the Life of Olli Mäki’, hvormed han skaber organisk filmlyd live on stage. Og så er der debat om lydens rolle i kunsten og i vores liv.

Vi gentager sidste års succes med den finske foley-kunstner Heikki Kossi, som live on stage bokser sig i gennem filmscenerne – og hermed skaber organisk lyd til film. Han har taget to af sine seneste projekter med, nemlig scener fra animationshittet ‘Den lille prins’ og den finske Cannes-vinder ‘The Happiest Day in the Life of Olli Mäki’, og med disse to vidt forskellige film illustrerer han med diverse props og remedier samt et skarpt lydmix, hvordan man laver autentisk lyd til film. Med sig på scenen har han den amerikanske lyddesigner bag ‘Den lille prins’ og ‘Snowpiercer’, Timothy Nielsen, og lyddesignerne Peter Albrechtsen og Jacques Pedersen. Og så tager vi debatten om den store rolle, som lyd og musik spiller ikke bare i kunsten, men i vores liv.

Lyd står aldrig alene, den er altid del af en kontekst, om det så er studiets, dagligstuens eller den filmiske fortælling. Lyd har tekstur og farve, og ikke bare sætter en stemning men fortæller også historier. Hør de kreative lydsnedkere fortælle, hvordan de skaber autenticitet med lyden, og få perspektiv på, når vi giver mikrofonen til videnskaben med Sofia Dahl, Ph.D., Associate Professor, Department of Architecture, Design and Media Technology ved Aalborg University Copenhagen. Ralf Christensen, Dagbladet Information, er vært for debatten.

Præsenteres af Rytmisk Center & CPH PIX.

Billetsalg 75 kr.: KLIK HER
Facebook event: KLIK HER